Logo

Minérlarver

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Minérlarver

Minérlarver ernærer sig af bladkødet mellem bladets over- og underhud, således at deres tilstedeværelse viser sig ved lyse, til tider helt gennemsigtige gange eller flader, såkaldte miner, i bladene. Minerne er meget forskellige af form, fra hårfine, slyngede gangmi­ner til brede flademiner, der dækker en stor del af bladfladen.

Hyppigst er det larver af småsommer­fugle, fluer eller biller, der optræder med denne levevis. På syren laver syrenmøllets larver pladeformede mi­ner fra midt på sommeren, og på guldregn træffes hyppigt spor af guld­regnmøllers larver i form af lyse mine­ gange i bladene.

Clerks minermøl kan visse år være talrigt på frugttræer, i hvis blade lar­verne gnaver først hårfine, senere bre­de, slyngede gange. På krysantemum ses i sensommeren lange, slyngede mi­negange, som ofte flyder helt sammen. Åbnes minen forsigtigt, finder man enten den 4 mm lange hvide larve af krysantemumfluen eller dennes brune, ovale puppe.

For alle minerlarver gælder, at skaden, de forårsager, sjældent er alvorlig. Af­plukning og afbrænding af angrebne blade eller ihjelklemning af larver og pupper i minerne virker forebyggende på det følgende års angreb.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.978 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!