Logo

Pachyveria - Pachyveria

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pachyveria - Pachyveria

Pachyveria er en slægtshybrid, opstået ved krydsning mellem de to slægter Pachyphytum og Echeveria, som tilhø­rer samme familie. Det er kraftige, taknemmelige planter, der er velegne­de i vindueskarm og plantearrange­menter.

 

Pachyveria 'Glauca' har ingen stamme, men en kort blad roset.

 

Pleje: Pachyveria vokser godt i en almindelig standard-jordblanding. Om sommeren kan planten stå udendørs, hvor den kræver en ubetinget solrig vokseplads; om vinteren holdes den køligt og forholdsvis tørt. I sommerpe­rioden tilføres jævnlig næring med van­dingsvandet.

 

Formering: Pachyveria formeres ved top- eller bladstiklinger, der stikkes i en fugtig standard-jordblanding, f.eks. enhedsjord.

 

Sorter:

Pachyveria 'Albocarinata' ud­vikler næsten hvide, cylinderformede blade, samlet i en tæt roset på en kort stamme; den er en brogetbladet varia­tion af Pachyveria 'Scheideckeri'. Når planten står i fuld sol, bliver bladene svagt rosa.

 

Pachyveria 'Clavifolia' er stammedannende med knudrede, run­de, blågrønne blade. Blomsterne er røde med sølvlignende belægning.

 

Pa­chyveria 'Glauca' er stængelløs med en tæt roset og tilspidsede, halvt cylinder­formede, blåduggede blade med en netformet tegning. Blomsterne er gule med rosa spidser.

 

Pachyveria 'Schei­deckeri' er kortstammet med en tæt roset af aflange til spatelformede, blå­gråduggede blade. Blomsterne er orangefarvede.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.864 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!