Logo

Ranunkelbusk - Kerria japonica

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ranunkelbusk - Kerria japonica

Ranunkelbusken er den eneste art i slægten Kerria. Den bliver 120-150 cm

høj med karakteristiske, grønne grene og spredte, bredt elliptiske, lysegrøn­ne, dobbelt savtakkede, dybtnervede blade. Blomsterne er ranunkelgule og fremkommer i slutningen af april eller begyndelsen af maj; blomstringen va­rer som regel ca. 3 uger. Frugten er en flerfoldsfrugt med indtil 5 mørkebrune småfrugter.

 

Ranunkelbusk (Kerria japonica 'Pleniflora') foretrækker en lun, beskyttet vokseplads. Grenene lader sig drive i blomst i det allertidligste forår.

 

Vækstkrav: Da planten stammer fra Kinas sydlige egne, er den ikke fuldt hårdfør i Danmark og kan på udsatte steder fryse tilbage. Den bør plantes i en let muldjord i fuld sol af hensyn til blomstringen; men den tåler dog også at vokse i halvskygge.

 

Pleje: Under gode forhold behøver ranunkelbusken ingen særlig pleje. Den er ret nem at formere, idet den villigt danner rodskud, der kan udplan­tes på beskyttede steder. Træ- og urte­agtige stiklinger kan ligeledes anven­des med tilfredsstillende resultat. En beskæring eller udtynding af ældre gre­ne er nødvendig, hvis man vil bevare grenenes grønne farve, idet det ude­lukkende er de yngre skud, der har denne egenskab.

 

Sorter: Kerria japoniea 'Pleniflora' er noget kraftigere i væksten end arten. Blomsterne er ligeledes ranunkelgule, men fyldte. Busken blomstrer i maj og kan under gunstige forhold blomstre igen i september. Sorten 'Variegata' har hvidbrogede blade og lav vækst.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (58 stemmer)
Siden er blevet set 16.122 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1170403-07-2017 09:33:22 Torben
Have ABC er bare stedet hvor man får den helt rigtige forklaring stort set hvergang man søger noget om planter. Kort og godt og tilstrækkeligt uden overflødigt sludder. Tak for det.
660604-10-2016 22:28:13 Per Thomsen
Tip: Hvis man beskærer toppen af japansk ranunkelbusk i starten af august, så blomstrer den kraftigt i september og oktober.
369203-07-2015 11:40:48 Karin Skalkam
Jeg kan læse det jeg umiddelbart havde brug for at vide. Kombinationen af foto og tegnet illustration er en rigtig god ide.
320708-06-2012 14:55:36 Anette Persson
God beskrivlse

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her