Logo

Raoulia - Raoulia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Raoulia - Raoulia

Slægten Raoulia hører hjemme på New Zealand og i Australien, og kun ganske få af arterne er under kultur. Den er opkaldt efter den franske læge og botaniker E. F. L. Raoul, der opholdt sig på New Zealand 1840-46 og senere udgaven bog om New Zea­lands kurvplanter. Der findes omkring 20 arter af Raoulia; de er alle ganske lave, krybende planter med bitte små, runde eller lancetformede blade og uanselige, hvide eller hvid gule blom­ster.

 

Raoulia glabra danner tætte, moslignende puder på stenbedet. Den er ikke helt hårdfør og bør vinterdækkes med en glasplade.

 

Vækstkrav: Raoulia kræver en luftig vokseplads i fuld sol; jorden skal være veldrænet og gerne rig på humus. Hvis planten får for meget vand ovenfra, rådner den bort, og om vinteren kan det være nødvendigt at dække den med en glasplade eller endnu bedre: sætte hele planten eller en del af den i en potte, som anbringes under glas i kold­hus eller bænk. I alle tilfælde bør den placeres tæt under glasset.

 

Formering: Raoulia formeres ved de­ling eller stiklinger om foråret.

 

Arter:

Raoulia glabra har lancetforme­de blade, der er grønne på oversiden og grågrønne på undersiden. Den dan­ner små, moslignende puder.

Raoulia hookeri har små ægformede, tæt behårede blade, som danner flade, sølvgrå puder. Blomsterne er hvide, men sidder som regel skjult mellem bladene. Den er den nemmeste og mest udbredte art i kultur.

Raoulia lutescens er den mindste art af dem alle. Den har tætsiddende, sølv­gråt filtede blade i 2-3 cm høje puder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.201 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her