Logo

Sørgegran - Picea breweriana

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sørgegran - Picea breweriana

Sørgegran har en bred og tæt krone med vandret udstående sidegrene, hvorfra de indtil 2 m lange, slappe smågrene hænger lodret ned. Træet har i de unge år ofte flere topskud; men efterhånden tager et enkelt skud føringen. I hjemlandet Californien kan træet blive indtil 40 m højt; men da det er meget langsomtvoksende hos os, kan man sagtens plante det i selv mindre haver, hvor det vil tage sig bedst ud som solitærtræ på en plæne eller i en atriumgård. Nålene er flade, ensartet grønne, krumme og 3 cm lange; koglerne bliver 6-12 cm.

 

Sørgegran (Picea breweriana) vokser ikke så hurtigt og kan derfor anvendes selv småhaver, bedst solitært på en plæne.

 

Vækstkrav: Træet bør stå frit for at danne en regelmæssig krone, gerne i læ og på en letmuldet jord i sol eller halvskygge.

 

Pleje: Sørgegran kan formeres ved frøudsæd; men spiring og opvækst er langsom og besværlig; planteskolerne foretrækker derfor at pode på en grundstamme af almindelig gran. Se­nere kræver sørge gran ingen særlig pleje. Enhver form for beskæring bør undgås.

 

Anvendelse: Solitærtræ i parker, men også i mindre haver, frit på en plæne eller omgivet af lave, stedsegrønne bundplanter. I Danmark findes særlig smukt udviklede eksemplarer i Forst­botanisk Have i Charlottenlund, i Forsthaven i Århus, i Den geografiske Have i Kolding, ved Højris på Mors og i parken ved Gunderslevholm.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,6 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.455 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Fortæl dine venner om os