Logo

Slangehoved - Echium lycopsis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Slangehoved - Echium lycopsis

Echium er dannet af græsk echis = slange eller øgle og hentyder ligesom det danske navn til blomsten, der min­der om et åbent slangegab med kløftet tunge (de to argrene). Der findes i alt 30 arter, af hvilke de fleste er vildtvok­sende omkring Middelhavet. Det er en-, to- eller flerårige urter eller halv­buske med svagt uregelmæssige blom­ster i røde, blå eller, sjældent, hvide farver. Echium lycopsis er enårig og 40-90 cm høj. Bladene er bredt lancet­formede ved basis og smallere på stænglen. Blomsterne er samlet i svik­ler, dybt purpurviolette og fremme i juli-august. Sorter med lavere vækst og lavendelblå eller rosa blomster dyr­kes som nemme sommerblomster. Den sås på blivestedet eller i hus i april. Den er meget nøjsom og vokser gerne i tør, stenet jord, blot der er lunt og solrigt. Planterne udtyndes til 30-40 cm's afstand, og planter, der er sået i hus, udplantes i maj.

 

Slangehoved (Echium vulgare) er toårig. Planten blev tidligere kaldt for svenske husarer eller prøjsere.

 

Andre arter: Echium vulgare er vildt­voksende i Danmark. Planten er toårig og danner det første år en kraftig pælerod og en flad roset af smalle, lange blade med bølget rand. Det 2. år udvikles en indtil 80 cm høj blomster­stand, der består af en top, sammensat af svikler. Blomsterne er tragtforme­de, først rødlige, men hurtigt efter lyseblå eller, sjældent, hvide. Planten er oprindelig indslæbt, men har bredt sig over hele landet, hvor den i blom­stringstiden er meget iøjnefaldende på tørre skrænter, marker og vejkanter.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.845 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1174623-07-2017 10:50:05 Kristian Frederiksen
Hej! Længe har jeg ledt efter en beskrivelse af denne plante Slangehoved, vil gerne så- plante den ved vores sommerhus, men spørgsmålet er om den kan købes eller frøene af den? Har panelet her et bud? Venlig hilsen Kristian Frederiksen.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!