Logo

Thelocactus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Thelocactus

Thelocactus lloydii, som foretrækker en lav lerpotte og et højt mineralindhold i jorden, vil belønne en med skinnende lyserøde og røde blomster.

Denne gruppe af meget tornede, kugleformede kaktus kommer fra det nordlige Mexico og det sydlige USA. Under gode, solrige betingelser producerer de store, iøjnefaldende blomster. I det store hele foretrækker de en veldrænet, grusblandet kompost. Thelocactus bicolor er en meget vidt udbredt art med en lang række forskellige former, som alle er forskellige med hensyn til størrelse, form og tornfarve. De har alle sammen lyserøde blomster, der er 7,5-10 cm i diameter, med en dybere rød midterstribe i centrum, og en meget glinsende struktur. De vokser ret langsomt og kræver lidt mindre vand end gennemsnittet. Thelocactus hexaedrophorus har en mere udbredt, flad vækstform og rent hvide blomster. Der findes også nogle lidt større arter, såsom Thelocactus lophothele med tydeligt tuberkel klædte stængler og lange torne. Deres blomster er gule til blegt lyserøde.

Thelocactus lloydii er beslægtet med Thelocactus bicolor. Den har tilsvarende blomster, men en meget mere udbredt, flad vækstform og meget kraftige torne.

--

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.199 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her