Logo

Ungkarleknap - Gomphrena globosa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ungkarleknap - Gomphrena globosa

Gomphrena-slægten omfatter ca. 70 ar­ter, hvoraf de fleste er vildtvoksende i de varme egne i Sydamerika og i Australien. Kun et par arter dyrkes; de er nemme i kultur, men fordrer megen varme, og kun i rigtig varme somre udvikles de tilfredsstillende på friland. I bænk eller i væksthus lykkes kulturen bedre, og de tørrede blomster, der anvendes som evighedsblomster i kranse og buketter, beholder deres form og farve i flere år.

Ungkarleknap fra Brasilien dyrkes som enårig, men er i hjemlandet en staude. Planten bliver 25-50 cm høj med modsatte, stængelomfattende, ovale til ægformede blade med bløde hår. De undersædige blomster er sam­let i endestillede, stilkede hoveder, der bliver op til 2 cm store; blosterbladene er hindeagtige, hvide, gule, violette eller røde. Der findes former med dværgagtig, kompakt vækst.

 

Ungkarleknap (Gomphrena globosa) er en meget varmekrævende sommerblomst, hvis tørrede blomster er glimrende evighedsblomster.

 

Vækstkrav: Planterne vokser bedst un­der glas i sandblandet, næringsrig muldjord og kan kun udvikles på fri­land på et varmt, beskyttet sted.

 

Pleje: Frøet sås i varmbænk eller i væksthus i marts-april. Planterne prik­les eller pottes senere om i 25 cm store potter og flyttes til koldbænk eller plantes ud på friland med 20-25 cm's afstand.

 

Anvendelse: Dyrkes under glas som evighedsblomster og på friland som kantplante, hvor især de lave typer er anvendelige.

Facebook
Opret din egen Havebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.500 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?