Logo

Vandhår - Cladophora

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Den mest almindelige er Cladophora, men der findes flere forskellige andre slægter. Trådalger er trådfor­mede (alger bestående af lange rækker celler), men ...

Vandhår; Den mest almindelige er Cladophora, men der findes flere forskellige andre slægter. Trådalger er trådfor­mede (alger bestående af lange rækker celler), men enkelt­cellede alger kan også gøre vandet i en have dam grønt. Man kan fjerne dem med en rive eller ved at sno dem omkring en pind, eller man kan bruge en passende kemisk behandling. Forebyggelse er imidlertid ikke alene meget bedre end helbredelse, det er også meget nemt.

Alle alger trives med meget solskin og næringsrigt vand, så det er afgørende at reducere begge dele. Sørg for, at mindst halvdelen af dammens overflade er dækket med flydende vandplanter eller åkander (ironisk nok er andemad godt til dette). Undgå at bruge gødning i dammen eller steder, hvor den kan løbe ned i vandet. Sørg for, at blade og andet affald ikke falder ned i vandet, og hvis man har fisk, skal de fodres sparsomt.

 

Artikel billede

En børnerive er ideel til at trække vandhår og andemad op af en lille dam.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.113 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!