Logo

Zebrablad - Zebrina

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Zebrablad - Zebrina

Formering: Arterne af zebrablad blev tidligere anbragt i slægten Tradescantia. Selv om de to slægter står meget tæt ved hinanden, adskiller de sig dog fra hin­anden ved, at zebrablad har ved grund­en rørformet sammenvoksede bæger­- og kronblade, mens Tradescantia har frie bæger- og kronblade. Zebrablad er hjemmehørende i Mexico, Central­amerika og på Antillerne. Planterne har forgrenede, krybende eller hæn­gende stængler, som er let hårede. Bladene er spredte og siddende, idet de mangler bladstilk. Blomsterne sid­der samlet i små nøgler af hvide, duftende blomster.

 

Zebrablad (Zebrina pendula) er en villigtvoksende hængeplante, selv forholdsvis dyb skygge.

 

Pleje: Zebra blad er taknemmelige stueplanter; de kan bruges både som almindelig potteplante og som hænge­plante. Zebrablad kan vokse på steder, hvor der er forholdsvis mørkt; men blad tegningerne bliver dog tydeligst og smukkest, hvis planten står forholdsvis lyst. Ved normal stuetemperatur skal der tilføres vand jævnligt; men om vinteren skal der ikke vandes ret me­get. I sommerhalvåret skal planten regelmæssigt have tilført næring. Formering: Zebrablad formeres let ved stiklinger af 10-12 cm's længde; de stikkes i en almindelig standard-jord­blanding, f.eks. enhedsjord. For at holde høj luftfugtighed i rodslagnings­perioden kan stiklingerne dækkes med klar plastic.

 

Arter:

Zebrina pendula fra Mexico har mere eller mindre ned liggende stæng­ler med rodslående knæ. De mørke­grønne blade er aflangt ægformede og næsten glatte med rødlig underside og to sølvhvide længdestriber på oversi­den. Kronbladene har hvidlig undersi­de og næsten purpurfarvet overside. Sorten 'Quadricolor" har blade med grønne, hvide, røde og lilla længdestri­ber.

 

Zebrina purpusii stammer ligeledes fra Mexico. Den har rødlige stængler med ovale blade, som er tonede i randen og over basis. På bladoversiden er de olivengrønne til vinrøde og helt uden hvide striber. Undersiden er violetrød. Denne art blomstrer i september-ok­tober.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (13 stemmer)
Siden er blevet set 7.898 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1120230-05-2017 07:07:29 Mikael Sams
Fin, fin , side .havde stor nytte af den.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her