Logo

Loganbær - Rubus loganobaccus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Loganbær - Rubus loganobaccus

Loganbærret stammer fra California, hvor det i 1881 blev frembragt ved en krydsning mellem den vildtvoksende brombær (Rubus ursinus) og en hind­bærtype. Tiltrækkeren var dommer J. H. Logan, og navnet er dannet ved en sammensætning af dommerens navn med latin bacca = bær. Loganbærrets vækst minder om brombærrets med halvt tueagtige, toårige skud, der kan blive 2-4 m lange. De unge skud er hårede, og alle plantens dele er besat med lige torne.

Bladene er 3-5-delte undtagen de øverste, som er 3- til 5-håndlappede. Småbladene er bredt ægformede, 3-6 cm lange, tilspidsede, groft dobbelt­savtandede og hårede. Bladenes un­derside er ofte ujævnt håret. Blom­stringen falder sidst i maj eller først i juni. Blomsterne sidder i tætte stande på fjorgamle skud; de er hvide og ca. 3 cm i diameter. Frugterne modnes i juli-august. Deres form er en mellem­ting mellem de runde brombær og de kegleformede hindbær. De er hårede og kan blive 3 cm lange. Her i landet er der sjældent varme nok til en ordentlig modning, og bærrene bliver derfor su­re. De spises ikke rå, men kan anven­des til marmelade og syltetøj.

 

Anvendelse: For at sikre planten mod frostskader og tørkeskader bør den plantes som espalier op ad en østvæg eller vestvæg og vinterdækkes med granris.

 

Formering: Ved træagtige stiklinger, aflægning, jordhypning eller ved ned­krogning.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (12 stemmer)
Siden er blevet set 4.444 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her