Logo

Bog

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bog

Bog er navnet på bøgens frugter. I en firfliget, blødpigget skål sidder der to trekantede nødder. Nødderne er omgi­vet af en blød skal, som let kan pilles af.  Bog kan spises og har en fin, nøddeagtig smag.

Bog og agern, egens frugter, kaldes tilsammen for olden, som man i gamle dage drev svinene ind i skovene for at fouragere på.

 

Før modning er bøgens frø indkapslet i en pigget skål. Ved modningen åbner skålen sig i fire klapper, så de to trekantede nødder kommer til syne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 14.728 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her