Logo

Palmer - Palmae

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Palmer - Palmae

Palmefamilien omfatter ca. 200 plan­teslægter, der rummer mere end 1200 arter. De er træagtige planter med stammer, der i reglen ikke er forgrene­de. Bladene er store, forsynet med en bladskede og næsten altid sammensat­te, enten fjerfligede eller håndfligede; bladene sidder samlet i toppen af stam­men. 


De enkle eller sammensatte blomsterstande har ofte en tyk, kødet blomsterstilk, en såkaldt kolbe, omgi­vet af store hylsterblade. Enkeltblom­sterne er små og for det meste enkøn­nede og forsynet med seks bægerblade. De hanlige blomster har tre, seks eller flere støvdragere, mens de hunlige har en oversædig frugtknude med et eller tre rum; den er opbygget af tre frugt­blade. Frugten er et bær eller en sten­frugt.


Næsten alle palmer hører hjemme i troperne eller subtroperne; på den nordlige halvkugle forekommer kun få arter i naturen. De eneste europæiske palmer er kretiske daddelpalme, Phoenix theophrasti og  dværgpalme (Chamaerops), der vokser i den vestlige del af Middel­havsområdet. 


Som stueplante dyrkes hos os bl. a. bjergpalme (Chamaedo­rea elegans), daddelpalme (Phoenix dactylifera), dværgkokospalme (Micro­coelum weddelianum), dværg- eller vif­tepalme (Chamaerops humilis), føniks­palme (Phoenix canariensis), hør­palme (Trachycarpus fortunei), kentia­palme (Howeia belmoreana), skærm­palme (Livistona chinensis), og sump­daddelpalme (Phoenix roebelinii).

Se nærmere om de forskellige palme­arter i specialartiklerne under deres danske navne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (15 stemmer)
Siden er blevet set 11.827 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?Effektiv reklame - klik her