Logo

Bakkenellike - Dianthus deltoides

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bakkenellike - Dianthus deltoides

Bakkenelliken finder vi undertiden ude i den danske natur, hvor den gerne vokser på tørre marker og bakkeskråninger. I haven optræder den som en elegant og velkultiveret lille stenbeds­plante, der har mørkerøde blomster med en lys midte og hvis kronblade er fint takkede i randen. Den er meget villigtblomstrende og bærer gerne flere blomster på hver af de 15-20 centime­ter høje stængler. De springer dog aldrig ud samtidig, hvorfor blomstrin­gen kan blive ret langvarig, undertiden helt fra juni til august. Bakkenellikens blomster er i modsætning til de fleste andre nellikearters helt uden duft. De mørkegrønne eller brunligtgrønne løv­blade er smalle og græslignende, og hvor planten trives godt, danner den store, løse tuer.

 

Bakkenellike hører til vore nøjsomste stenbedsplanter og tåler fuld sol.

 

Vækstkrav: Bakkenellike er en af vore mest taknemmelige stenbedsplanter, som kan trives næsten overalt, hvor jorden blot er veldrænet. Bedst udvik­ler den sig dog på et lyst og solrigt sted i en god havemuld. Den er ikke meget vandkrævende, og selv i blomstringsti­den tåler den nogen udtørring.

 

Formeringen sker lettest ved frø, men hurtigst ved hjælp af stiklinger, som skæres og stikkes i august-september, bedst i bænk eller hus.

 

Foruden den mørkerøde form, som findes i naturen, har man en hvid varietet, Dianthus deltoides albus, og sorterne 'Brillant', der er smukt mørk­rosa, samt 'Splendens', der er livligt purpurrød. Sorterne er om muligt end­nu mere letdyrkelige og villigtblom­strende end hovedarten.

--

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (14 stemmer)
Siden er blevet set 3.477 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!