Logo

Bertram - Anacyclus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bertram - Anacyclus

Bertram hører til kurvblomstfamilien, og planten minder om kamille. Roden har en skarp smag og har tidligere været anvendt i medicin. Plantens høj­de er 20-60 cm; den har findelte, mere eller mindre hårde blade og blomster, hvis skivekroner er gule og med hvide eller gule randkroner.

 

Bertram (Anacyclus) minder meget om kamille.

 

Anacyclus radiatus er enårig og vildt­voksende i Sydeuropa. Højden er 30-60 cm og bladene dobbelt fjersnit­delte. Blomstrer i juli med gule kurv­blomster. Romersk bertram (Anacyc­lus pyrethrum) er flerårig og kommer fra Orienten. Grenene er noget nedlig­gende, bladene er flere gange fjersnit­delte med korte, linjeformede flige, farven er gråblå. Blomsterne har gule skivekroner og hvide randkroner, der er ret korte. Blomstrer i juni. Ekstrakt af roden blev tidligere anvendt som mundvand og mod tandpine.

Romersk bertram sås i april i potter og plantes ud på et solrigt, ret tørt sted. Den enårige bertram sås på blivestedet i april og tyndes ud til ca. 10 cm's afstand.

--
Facebook
Opret din egen Havebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.498 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?