Logo

Blåkant - Katteurt - Nepeta faassenii

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blåkant - Katteurt - Nepeta faassenii

Blåkant er en lav, flerårig plante med små sølvgrå, hårede blade på tynde stængler. Blomsterne er små og lyslilla, samlet i tætte, indtil lange blom­sterstande. Skærer man de visne blom­sterstande af efterhånden, kan blom­stringen forlænges i flere uger eller måneder. Blåkant trives i næsten al slags jord og er ret tørketålende. Blåkant kan bruges til bunddække mellem roser, buske og høje stauder og tåler halvskygge, men trives dog bedst i fuld sol. Planten er også god til mindre buketter, som ikke skal holde ret længe. Pluk den spredt; så dannes der nye skud til fornyelse af floret. Blåkant formeres ved deling eller stik­linger. Hypper man planterne i for­sommeren, vil skuddene slå rod. Top­pen visner om vinteren, men man må ikke skære den ned før om foråret, da den visne top beskytter plantens nedre dele mod frosten. Deling og udplant­ning bør ske om foråret.

Blåkant har en ret ejendommelig duft, som tilsyneladende har en vis tiltræk­ning på katte. Den kaldes derfor også for katteurt. Den bedste sort er 'Six Hills Giant'.

Blåkant (Nepeta faassenii), der også kaldes katteurt, er meget deko­rativ i bede langs havegange.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (16 stemmer)
Siden er blevet set 12.622 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her