Logo

Brændende kærlighed - Lychnis chalcedonica

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brændende kærlighed - Lychnis chalcedonica 

Brændende kærlighed er en staude med oprette, ret stive og hårede stilke. Bladene er modsatte, friskgrønne og hårede.

Blomsterne er samlet i tætte kvaste og har en meget ren postkasserød farve, som lyser langt væk. Den enkelte blomst er korsformet, firtallig og med en indskæring i hvert kronblad.

 

Brændende kærlighed (Lychnis chalcedonica) er ikke til at overse i staudebedet. Her sammen med engsalvie (Salvia pratensis).

Også på nært hold er brændende kærlighed værd at se på.

P.gr. af den lysende røde farve og de tætte blomsterstande bør brændende kærlighed ikke plantes i store grupper. Blomstringen falder i juni-juli, men man bør ikke skære planten ned før om foråret. Stilkene kan live op i en stauderabat om vinteren.

Brændende kærlighed bør i rabatten stå sammen med hvide, blå eller gule blomster som f. eks. margeritter, blå ridderspore og prikbladet fredløs. Brændende kærlighed vil gerne have god, næringsrig jord, som skal være veldrænet, heIlere sandet end leret. Den fortjener at komme til at stå i fuld sol, hvor den vil udvikle sig bedst.

Der findes en fyldt varietet foruden en hvid varietet. Desuden findes nogle nære slægtninge, som også dyrkes i haver, nemlig fiksernellike (Lychnis coronaria), jupitersblomst (Lychnis flos-jovis), tjærenellike (Lychnis visca­ria) og trævlekrone (Lychnis flos-cu­culi).

Brændende kærlighed (potteplante) se koraltop

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,7 (15 stemmer)
Siden er blevet set 6.147 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?Effektiv reklame - klik her