Logo

Dragehoved - Dracocephalum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Dragehoved - Dracocephalum

Dragehoved er en sirlig lille staude med påfaldende store blomster, ofte af en pragtfuld himmelblå farve. Planten hører til de læbeblomstrede, og hele planten udsender ved berøring eller gnidning en stærk, krydret duft. Plan­ten er hverken særlig kendt eller an­vendt her i landet, men er især velegnet til dyrkning sammen med forskel­lige alpeplanter i et godt drænet stenbed.

 

Vækstkrav: Dragehoved skal stå i fuld sol; i halvskygge blomstrer den ikke så rigt. Jorden skal være let gennemtræn­gelig. Et »morænebed«, hvor man dyr­ker alpeplanter og andre stenplanter, er et udmærket voksested for drageho­ved. Den tåler ikke stående fugtighed, især ikke om vinteren.

 

Pleje: Dragehoved formeres ved de­ling eller stiklinger. Den enårige art Dracocephalum moldavica formeres ved frø, som sås i drivbænk i marts og udplantes på friland sidst i maj. Som­meren igennem er drage hoved let at passe. Den kræver ikke tilførsel af vand eller gødning, og den behøver ikke opbinding. I vinterhalvåret kan det blive nødvendigt at dække planter­ne mod væde, fx ved hjælp af en glasplade eller plastfolie. Planten er hårdfør nok, men rødderne kræver tør jord i vintertiden.

 

Anvendelse: Forrest i et staudebed, i et stenbed, oven på en tørmur eller ved havens terrasse. Absolut en plante for liebhavere.

 

Arter: Dracocephalum botryoides har grå blade og rosafarvede blomster i april. Dracocephalum grandiflorum har store bladrosetter og violetblå blom­ster fra juni til august. Dracocephalum isabellae stammer fra Kina og bliver 30-50 cm høj. Bladene er hvidfiltede, og blomsterne er 3-4 cm i tværsnit, lillablå og besat med røde hår. Draco­cephalum moldavica er enårig med fint hårede blade, som dufter af citron; de blåviolette blomster er meget store. Dracocephalum ruyschiana har aflange blade med indrullet bladrand. Den blomstrer i juni-juli med blåviolette

blomster.

 

Dragehoved og andre stenplanter året rundt:

Forår: vand i tørre perioder, afpuds visne blomster.

Sommer: omplantning og deling efter blomstring.

Efterår: tilbageskæring af ranglede planter.

Vinter: dæk mod vinterfugtighed med plastic eller glasplader.

Sørg for afløb for overflødigt vand.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.106 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!