Logo

Dragemund - Horminum pyrenaicum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Dragemund - Horminum pyrenaicum

Horminon er det gamle græske navn for planten salvie, og pyrenaicum bety­der, at den kommer fra Pyrenæerne; men det må tilføjes, at dragemund også er ret almindelig i de østlige Alper. Man finder den især på kalk­bund i lyse skove og på alpe-enge i 1000-2000 m's højde. Den har en grundstillet roset af kortstilkede, groft takkede, omvendt ægformede, stedse­grønne blade og violette blomster i en akslignende stand for enden af den 20-30 cm høje, bladløse stængel. Blomsterne sidder i små kranse om stængelen; de er tolæbede med et me­get åbent svælg. Blomstringen finder sted midt på sommeren.

 

Vækstkrav: Dragemund vokser meget villigt og kan hurtigt brede sig til en stedsegrøn flade både i stenbedet og i vildhaven. Den er ikke vanskelig med hensyn til jord, men foretrækker en noget kalkholdig bund. Vigtigere er det at anbringe den på en plads i solen, selvom den kan klare sig i halvskygge. Formering ved deling eller frø.

 

Sorter: Horminum pyrenaicum var. al­bum har hvide blomster, og den trives lige så villigt som arten, mens de røde former roseum og purpureum er sjæld­nere i kultur.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.463 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rosa MundiGallica-roser er mindre, spinkle, men særdeles hårdføre buske med mange og små torne....
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!