Logo

Dragemund - Horminum pyrenaicum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dragemund - Horminum pyrenaicum

Horminon er det gamle græske navn for planten salvie, og pyrenaicum bety­der, at den kommer fra Pyrenæerne; men det må tilføjes, at dragemund også er ret almindelig i de østlige Alper. Man finder den især på kalk­bund i lyse skove og på alpe-enge i 1000-2000 m's højde. Den har en grundstillet roset af kortstilkede, groft takkede, omvendt ægformede, stedse­grønne blade og violette blomster i en akslignende stand for enden af den 20-30 cm høje, bladløse stængel. Blomsterne sidder i små kranse om stængelen; de er tolæbede med et me­get åbent svælg. Blomstringen finder sted midt på sommeren.

 

Vækstkrav: Dragemund vokser meget villigt og kan hurtigt brede sig til en stedsegrøn flade både i stenbedet og i vildhaven. Den er ikke vanskelig med hensyn til jord, men foretrækker en noget kalkholdig bund. Vigtigere er det at anbringe den på en plads i solen, selvom den kan klare sig i halvskygge. Formering ved deling eller frø.

 

Sorter: Horminum pyrenaicum var. al­bum har hvide blomster, og den trives lige så villigt som arten, mens de røde former roseum og purpureum er sjæld­nere i kultur.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.989 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her