Logo

Dværg­citrontræ - Poncirus trifoliata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dværg­citrontræ - Poncirus trifoliata

Af dværgcitrontræ findes kun en art, Poncirus trifoliata, der stammer fra Japan. Bladene er sammensat af tre ovale småblade, der på oversiden er skinnende grønne og på undersiden prikkede af gennemskinnelige kirtler; bladstilken er vinget. I bladhjørnerne sidder store torne. Plantens vækst er bredt kugleformet. Blomsterne er 3-5 cm i diameter, stjerneformede, hvide og meget velduftende. De springer ud før bladene. Frugterne er valnødstore, guldgule og citronlignende, men ikke spiselige; de modnes sent på som­meren.

 

Dværgcitrontræs frugter er valnødstore og ligner citroner, men de kan ikke spises. Grene med frugter kan benyttes som dekorationsmateriale.

 

Pleje: Som baljeplante stilles dværgci­trontræ ud i haven i det tidlige forår. Det skal have læ, men behøver ikke fuld sol. Sent på efteråret flyttes plan­ten indendørs, hvor den overvintres frostfrit. Når bladene er faldet, kan grene med frugter skæres af og benyt­tes til dekoration. På en meget lun plads i atriumhaven eller ved en syd­mur kan planten overvintre uden at fryse væsentlig tilbage. Den bør da dækkes mod den tidlige forårssol for ikke at komme for tidligt i vækst.

 

Formering: Dværgcitrontræ kan for­meres ved hjælp af frø og stiklinger. Da frugterne sjældent modner i vort klima, må man importere frø fra sydligere områder. Frøet sås så hurtigt som muligt, og den følgende vinter holdes småplanterne i væksthus. Ved stiklin­geformering stikkes om sommeren, og disse planter overvintres ligeledes i væksthus.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.574 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
134420-11-2013 15:00:35 gunda illum
mit dværgcitrontræ er købt i botanisk have, anden år med frugt, er meget store i år næsten som almindelige citroner.. står fast i jorden sommer som vinter. ifølge botanisk have skulle frugterne kunne bruges til marmelade?? g.i.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her