Logo

Dværg­citrontræ - Poncirus trifoliata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Dværg­citrontræ - Poncirus trifoliata

Af dværgcitrontræ findes kun en art, Poncirus trifoliata, der stammer fra Japan. Bladene er sammensat af tre ovale småblade, der på oversiden er skinnende grønne og på undersiden prikkede af gennemskinnelige kirtler; bladstilken er vinget. I bladhjørnerne sidder store torne. Plantens vækst er bredt kugleformet. Blomsterne er 3-5 cm i diameter, stjerneformede, hvide og meget velduftende. De springer ud før bladene. Frugterne er valnødstore, guldgule og citronlignende, men ikke spiselige; de modnes sent på som­meren.

 

Dværgcitrontræs frugter er valnødstore og ligner citroner, men de kan ikke spises. Grene med frugter kan benyttes som dekorationsmateriale.

 

Pleje: Som baljeplante stilles dværgci­trontræ ud i haven i det tidlige forår. Det skal have læ, men behøver ikke fuld sol. Sent på efteråret flyttes plan­ten indendørs, hvor den overvintres frostfrit. Når bladene er faldet, kan grene med frugter skæres af og benyt­tes til dekoration. På en meget lun plads i atriumhaven eller ved en syd­mur kan planten overvintre uden at fryse væsentlig tilbage. Den bør da dækkes mod den tidlige forårssol for ikke at komme for tidligt i vækst.

 

Formering: Dværgcitrontræ kan for­meres ved hjælp af frø og stiklinger. Da frugterne sjældent modner i vort klima, må man importere frø fra sydligere områder. Frøet sås så hurtigt som muligt, og den følgende vinter holdes småplanterne i væksthus. Ved stiklin­geformering stikkes om sommeren, og disse planter overvintres ligeledes i væksthus.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.405 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• F.J. Grootendorst - (nellikerose)De mellemrøde, små, fyldte, en anelse duftende blomster er samlet i stande med op til 20...
• Fritz Nobis 2En moderne æblerose med betydeligt større og flottere blomster end andre sorter i gruppen....
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
134420-11-2013 15:00:35 gunda illum
mit dværgcitrontræ er købt i botanisk have, anden år med frugt, er meget store i år næsten som almindelige citroner.. står fast i jorden sommer som vinter. ifølge botanisk have skulle frugterne kunne bruges til marmelade?? g.i.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!