Logo

Heucherella - Heucherella

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Heucherella - Heucherella

Heucherella er hybrider mellem alun­rod (Heuchera) og skumblomst (Tia­rella). Der findes to arter, som kan dyrkes i småhaver:

Heucherella alba er en naturlig krydsning mellem Heuchera alba og Tiarella cordifolia. Den danner en bladroset uden udløbere. De høje blomsterstængler bærer en let og elegant blomsterstand med hvide blomster.

 

Heucherella tiarelloides er fremkom­met ved krydsning mellem en Heuche­ra-hybrid og Tiarella cordifolia. Den har hjerteformede blade med dybe indskæringer, samlet i bladrosetter, som udvikler udløbere til alle sider. Blomsterne er lyserøde.

 

Vækstkrav: Planten fordrer en næ­ringsrig, fugtig muldjord i sol eller halvskygge. I sommertiden visner den bort, hvis den ikke får tilstrækkelig med vand. Om vinteren bør den dæk­kes med granris, som skal blive liggen­de om foråret, til alle nåle er faldet af.

 

Pleje: Begge arter kan formeres ved deling af ældre planter, Heucherella tiarelloides desuden ved afskæring af udløbere, som hurtigt danner rod. Vis­ne blomsterstængler fjernes lige over rosetten.

 

Anvendelse: En smuk bunddække­plante i stenbed med tilstrækkelig fug­tighed, derimod uegnet til plantning på stengærder og tørmure, hvor rødderne alt for hurtigt tørrer ud.

 

Sorter: 'Bridget Bloom' og 'Rosea', begge med rosa blomster.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.171 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Fyringer i dele af den offentlige sektorEffektiv reklame - klik her