Logo

Kokleare - Cochlearia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kokleare - Cochlearia

Cochlea er den latinske betegnelse for en ske, der anvendes til udtagning af vinbjergsnegle af sneglehusene, og planten har fået sit slægtsnavn Cochle­aria, fordi bladene ofte af form kan minde om en ske.

  

Lægekokleare (Cochiearia officinaiis) har rent hvide blomster i maj-juni. Den er meget rig på C-vitamin og brugtes tidligere som et velsmagende middel mod skørbug.

 

Arter: Dansk kokleare (Cochlearia da­nica) bliver kun 5-10 cm høj. Grund­bladene visner tidligt bort; stænglen er liggende. Blomsten virker rødlig, idet bægeret er rødligt, hvilket kronen un­dertiden også bliver.

 

Den bedst kendte af arterne er læge­kokleare (Cochlearia officinalis). Bladene er grønne hele vinteren; de indeholder C-vitamin og blev tidligere brugt af søfolk som middel mod skør­bug. Smagen er behagelig skarp, og bladene kan spises som salat. Bladene er Iriskgrønne. kødfulde, langstilkede og rundagtige; de fleste er rosetstille­de, og den ca. 30 cm lange stængel bærer kun få blade. Stænglen er oftest grenet og ender i hvide, velduftende blomster.

Planten er to-årig.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.765 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her