Logo

Lysblomst - Bulbocodium vernum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lysblomst - Bulbocodium vernum

Bulbocodium er sammensat af græsk bolbos = løg og kodion = fåreskind; planten har fået navn p.gr. af det sortbrune, skindagtige hylster, der om­slutter knolden; latin vemum = forårs­blomstrende. Lysblomst stammer fra de sydeuropæiske bjergegne og er nær beslægtet med tidløs. Hos lysblomst er de seks kronblade ikke sammenvokse­de fra grunden til et langt rør som hos tidløs, og man ser let denne forskel, når lysblomst åbner sig helt i solen. Griflen deler sig først i tre dele allerøverst oppe, mens tidløs har tre frie grifler. I reglen får lysblomst kun tre smalle, grønne, grundstillede blade, der fremkommer om foråret samtidig med de rødviolette blomster.

 

Vækstkrav og pleje: Lysblomst er· an­vendelig i stenbedet og er fremragende i blomsterplænen eller i forgrunden af et buskads, hvor den også trives ret godt i en noget svær, lermuldet jord. Den sætter pris på megen fugtighed i vækstperioden om foråret, men tåler ikke stående vand om vinteren. For­meringen sker ved sideknolde, som det er bedst at optage tidligt på efteråret hvert 3.-4. år. Småknoldene blomstrer først i deres andet leveår.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (10 stemmer)
Siden er blevet set 2.012 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1213018-03-2018 16:44:24 Lene Larsen
Det lyder ikke rigtigt, at en lysblomst passer til stenbedet og samtidig trives i en " noget svær, lermuldet jord" og sætter pris på megen fugtighed om foråret.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her