Logo

Lysblomst - Bulbocodium vernum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Lysblomst - Bulbocodium vernum

Bulbocodium er sammensat af græsk bolbos = løg og kodion = fåreskind; planten har fået navn p.gr. af det sortbrune, skindagtige hylster, der om­slutter knolden; latin vemum = forårs­blomstrende. Lysblomst stammer fra de sydeuropæiske bjergegne og er nær beslægtet med tidløs. Hos lysblomst er de seks kronblade ikke sammenvokse­de fra grunden til et langt rør som hos tidløs, og man ser let denne forskel, når lysblomst åbner sig helt i solen. Griflen deler sig først i tre dele allerøverst oppe, mens tidløs har tre frie grifler. I reglen får lysblomst kun tre smalle, grønne, grundstillede blade, der fremkommer om foråret samtidig med de rødviolette blomster.

 

Vækstkrav og pleje: Lysblomst er· an­vendelig i stenbedet og er fremragende i blomsterplænen eller i forgrunden af et buskads, hvor den også trives ret godt i en noget svær, lermuldet jord. Den sætter pris på megen fugtighed i vækstperioden om foråret, men tåler ikke stående vand om vinteren. For­meringen sker ved sideknolde, som det er bedst at optage tidligt på efteråret hvert 3.-4. år. Småknoldene blomstrer først i deres andet leveår.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,4 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.234 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1213018-03-2018 16:44:24 Lene Larsen
Det lyder ikke rigtigt, at en lysblomst passer til stenbedet og samtidig trives i en " noget svær, lermuldet jord" og sætter pris på megen fugtighed om foråret.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!