Logo

Masdevallia - Masdevallia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Masdevallia - Masdevallia

Masdevallia blev opdaget for knap 200 år siden af den spanske botaniker og læge Jose Masdevall, død 1801. Der er indtil nu fundet mere end 300 forskelli­ge arter i vanskelig tilgængelige bjerg­områder i Mellem- og Sydamerika i 1000-4000 m's højde, hvor der er kø­ligt. De er epifytter, der vokser på træer, i klipperevner og på jord og kan danne store tæpper af planter.

Bladene er smalle, 10-20 cm lange og fremkommer tæt ved siden af hinan­den. Blomsterne kan have mange for­skellige farver, men afviger i form fra de fleste andre orkideers blomster, idet de tre ydre kronblade er meget store og ofte ender i langt udtrukne spidser, mens de to indre kronblade og læber er bitte små og næsten skjult midt i blomsten.

 

Pleje: Masdevallia er en af de orkide­slægter, som ikke tåler stærk varme og ikke har nogen egentlig hvile- og tør­keperiode. Den er derfor i reglen nem­mere i stue kultur end mange andre orkideer. Dyrkningssubstratet kan be­stå af en meget grov spagnum, som holdes jævnt fugtig. I vækstperioden tilføres jævnligt næring. Placeringen skal være så lys som mulig.

 

Masdevallia vokser højt oppe i bjergområder i Mellem- og Sydamerika.

 

Arter:

Masdevallia caudata er hjem­mehørende i Colombia. De rosafarve­de til gule blomster, der bliver op til 7 cm, udvikles i november-marts.

Masdevallia chimaera har 10-12 cm store blomster med gulbrune-mørk rø­de pletter og bølget rand. De frem­kommer i november-februar.

Masdevallia coccinea er hjemmehø­rende i Colombia. De ca. 5 cm store rosa til røde blomster fremkommer i marts-juni.

Masdevallia erythrochaete er hjemme­hørende i Guatemala. De rødhvide blomster fremkommer i september-­november.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.075 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her