Logo

Oktobermargerit - Chrysanthemum serotinum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oktobermargerit - Chrysanthemum serotinum 

Navnet oktobermargerit fortæller, at plantens blomstringstid er sent om ef­teråret, oftest i oktober. De rent hvide margeritblomster sidder i spidsen af de 120 cm høje, vidt forgrenede stængler. Blomsterne drejer sig dagen igennem med »ansigtet« mod Solen. Plantens botaniske artsnavn serotinum = sen eller sentudviklet. Tidligere kaldte bo­tanikerne den for Chrysanthemum uli­ginosum = sumpplante eller fugtig­hedselskende, fordi planten i naturen ofte vokser på fugtige steder.

 

Vækstkrav: Oktobermargerit trives i almindelig havejord, som helst skal kunne holde på fugtigheden. Den skal have sol hele dagen for at blomstre godt, og den skal helst have læ, så at de lange stængler ikke knækker eller vælter.

 

Pleje: Oktobermargerit formeres let­test ved deling af ældre planter i det tidlige forår. Den plantes i april-maj, og udover opbinding af stænglerne kræver den ingen særlig pasning. Anvendelse: Oktobermargerit kan an­vendes i baggrunden af et større staudebed eller mellem lavere buske. Gode naboplanter er høstasters, sol­brud og flerårige prydgræsser.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.076 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
290503-06-2012 09:36:23 Georg Pedersen
Oktobermargerit lader til at være en fin blomst i efteråret vil nok prøve den.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her