Logo

Orostachys - Orostachys spinosus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Orostachys - Orostachys spinosus

Der findes en halv snes arter af denne slægt; men kun en enkelt, Orostachys spinosus, er under regelmæssig kultur. Den stammer fra Sibirien, Manchuriet og Mongoliet og har tykke, grågrønne blade i rosetter, som let forveksles med husløg. De inderste blade er små og så tætsiddende, at de danner en fast knop, mens de yderste er aflange og danner en løs krans omkring midten. Alle bladene har en lang, hvid, tornlig­nende spids, der dog ikke er særlig hård. De stjerneformede, gule blom­ster sidder i store, akslignende kvaste, men desværre blomstrer Orostachys kun sparsomt på friland i vort klima.

 

Vækstkrav: Orostachys trives bedst på en tør, veldrænet jord, og den tåler udmærket skygge eller halvskygge. Om vinteren bør den beskyttes mod væde fra oven, så den ikke rådner væk.

 

Formering: De gamle rosetter dør hvert år efter blomstringen; men de enkelte planter danner gerne mange siderosetter, som kan fortsætte væk­sten eller udplantes på et andet vokse­sted.

 

Andre arter: Orostachys malacophyl­lus minder om den foregående, men er næppe så hårdfør og må betegnes som en udpræget liebhaverplante til stenbedet.

 

Skadedyr: Snegle sætter stor pris på Orostachys, men bekæmpes let ved udstrøning af sneglegift.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.321 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her