Logo

Perlekurv - Anaphalis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Perlekurv - Anaphalis

Perlekurv er en staude med ugrenede, oprette, gråfiltede stængler og smalt ovale, trenervede, ligeledes gråfiltede blade. Planten hører til plantegruppen evighedsblomster og står evigheds­blomst og kattefod nær. Denne kate­gori af planter kendes især på de tørre, hindeagtige og ofte lidt stive svøbbla­de, der omgiver de udelukkende rør­formede og som regel beskedne blom­ster. Blomstringen begynder i juli og varer til midten af september; men en egentlig afblomstring er vanskelig at iagttage p. gr. af blomsternes holdbar­hed.

 

Perlekurv (Anaphalis margaritacea) er en tæt og frodig plante, der villigt vokser frem på al slags jord under næsten alle forhold.

 

Pleje: Perle kurv udvikler sig sundt og frodigt på næsten al slags jord og under næsten alle forhold, men sætter mest pris på en lun og ikke for fugtig plads. Den formeres bedst og hurtigst ved deling, men kan i visse tilfælde frøfor­meres.

 

Perle kurv kan tørres og anvendes som evig­hedsblomst.

 

Arter:

Anaphalis margaritacea har blomsterne samlet i stort tal i halvskærmlignende, flade toppe. De er i det tidlige udspring hvidgrå og ligner på dette stadium perler. Blomstringen begynder i juli og varer til september. Planten bliver omkring 60 cm høj på en lun og tør jord. God til afskæring.

 

Anaphalis triplinervis stammer fra Himalayabjergene og bliver kun 25 cm høj. Bladene er ægformede-ovale med 3-5 nerver. Blomsterkurvene er lidt større og mindre tætte end foregående arts. Blomstrer i juli.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.677 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her