Logo

Porcelænsblomst - Saxifraga umbrosa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Porcelænsblomst - Saxifraga umbrosa

Saxifraga betyder stenbræk, mens um­brosa = skyggetålende; men porcelæns­blomsten trives dog også fint i sol og er i det hele taget en meget hårdfør og tillige blomstervillig plante. Den stam­mer fra Pyrenæerne; men de planter, vi dyrker i haven, er let forædlede sorter, som også har lidt større blom­ster end den oprindelige art. Porce­lænsblomsten danner rosetter af aflan­ge, lidt læderagtige, kortstilkede bla­de, som kan være rødlige på undersi­den; ofte vokser rosetterne sammen til større puder eller hele tæpper. Blom­sterne er små, stjerneformede og hvide eller lyserøde med mørkere røde plet­ter og en gul prik ved grunden. De sidder i en grenet top for enden af den 20-30 cm høje, rødlige stængel og fremkommer i maj-juni.

 

Vækstkrav: Porcelænsblomst er en af vore allermest taknemmelige stenbeds­planter. Den er meget tørketålende og trives i både sol og skygge i veldrænet, kalkholdig jord. Man kan anvende den i stenbedet, i en plante mur eller som kantplante. Formeringen kan ske ved deling eller eventuelt ved stiklinger sidst på sommeren.

Facebook
Opret din egen Havebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (54 stemmer)
Siden er blevet set 12.818 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
252322-10-2011 10:33:10 Birgit Hestbæk
Jeg har en porcelænsblomst i potte, som blomstrer på min terasse endnu. Er det en afart (forædlet), når den blomstrer endnu?, og vil den stadig være velegnet til udplantning i mit stenbed?

Mvh
Birgit Hestbæk, Randers

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?