Logo

Porcelænshyacint - Puschkinia scilloides

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Porcelænshyacint - Puschkinia scilloides

Puschkinia er opkaldt efter den russi­ske greve A. Mussin-Pusjkin, der levede i begyndelsen af det 19. årh. og var kemiker og botaniker; scilloides betyder skillalignende, og på afstand ligner porcelænshyacint da også til for­veksling Scilla mischtschenkoana. Man kan imidlertid se forskel på dem ved at undersøge støvdragerne, der er sam­menvoksede hos porcelænshyacint, mens de er frie hos skilla. Den mest dyrkede varietet har tilnavnet libanoti­ca = fra Libanon; men formentlig er navnet en fejltagelse, idet det faktisk betyder »krydret duftende«, mens li­banica rettelig = »fra Libanon«. Pusch­kinia findes i øvrigt også i Lilleasien og Kaukasus. Blomsterne er lyseblå eller hvidblå med en mørkere blå stri­be midt ned gennem hvert kronblad. De sidder i en kort klase med op til 12 blomster for enden af den 20 cm høje stængel og fremkommer i april-maj. Løget har altid kun to lancetformede grønne blade, der omfatter stænglen ved grunden.

 

Porcelænshyacint har ofte så lyse blomster, at de på afstand virker hvide.

 

Vækstkrav: Porcelænshyacint er en uhyre letdyrkelig løgplante, der trives godt og formerer sig villigt i almindelig veldrænet havejord, der dog helst skal indeholde noget humus. Den kan an­vendes i stenbedet, i blomsterplænen, i forgrunden af staudebede og busketter og mellem store træer. Den foretræk­ker fuld sol. Løgene kan drives ved ca. 10°C fra marts.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (8 stemmer)
Siden er blevet set 4.962 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her