Logo

Pragtlys - Eucomis punctata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pragtlys - Eucomis punctata

Pragtlys er en særpræget og prunkløs løgplante, der er hjemmehørende i Kaplandet. Den har lange blade med brune pletter på undersiden. Blomster­ne udvikles i juni-juli; de er samlet i lange blomsterstande på et purpurplet­tet, indtil 60 cm højt blomsterskaft, grønne med brune frugtknuder, og de dufter behageligt.

 

Pleje: Pragtlys kræver en lys, luftig vokseplads, dog uden direkte sollys.

Om vinteren må den overvintres kø­ligt, men frostfrit. I sommerperioden skal den vandes og gødes regelmæssigt; men om vinteren, når bladene efter blomstringen visner bort, skal der næ­sten ikke tilføres vand. Pottejorden skal være kraftig og næringsrig. Om sommeren kan pragtlys stilles uden­dørs.

 

Formering: Pragtlys formeres ved side­løg, der fjernes fra det oprindelige moderløg og pottes hver for sig i febru­ar eller september.

 

Andre arter: Eucomis bicolor har en lille roset af grønne blade i toppen af stænglen. Blomsterne er grøngule.

 

Blomsterne hos pragtlys (Eucomis punctata) er samlet i en mærkelig blomsterstand med grønne blade i toppen. De har en pragtfuld duft.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (17 stemmer)
Siden er blevet set 6.216 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
510910-04-2016 10:33:46 katzen
Jeg har nu haft denne plante i min have i flere år og overvintret i haven... men skal flytte til sommer og vil gerne have den med... hvis jeg graver løgene op nu og planter den i en krukke, vil den så have bedst af at blive i krukken for eftertiden, vil det være for risikabelt at sætte den i jorden igen efter blomstring hvor den så har stået i en krukke hele sommeren, eller vil det være bedst først at plante den i jorden til efteråret og således lade den vokse nu, flytte og så hente den sidst på året når den igen er visnet.... håber nogen kan hjælpe mig...
243730-06-2012 20:54:49 susanne helena olesen
Smuj blomst - har lige købt en..

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her