Logo

Søblad - Nymphoides peltata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Søblad - Nymphoides peltata

Søblad er en smuk og kraftigtvoksende vandplante med lange, svagt grenede stængler og flydende, åkandelignende, på undersiden prikkede blade på ca. 5 cm i diameter. Blomsterne er enkelt­stillede, 3-4 cm store, femlappede med guldgule, frynsede kroner. De kan i juli og august være særdeles domine­rende i de søer eller åløb, hvor de vokser. Frøene er flade med ru rand­børster, der let hager sig fast til svøm­mefuglenes fjerdragt og sikrer spred­ningen effektivt.

 

Søblad (Nymphoides peltata) er en særdeles smuk, men kraftigtvoksende vandplante. Holdes den ikke tilbage under kultur, vil de gule blomster i løbet af forbavsende kort tid dække det meste af vandoverfladen.

Planten anvendes undertiden som kul­turplante i private haver eller småsøer i parker; men den kraftige årlige til­vækst kræver konstante bortlugninger, hvis den ikke i løbet af kort tid skal dække hele søen. Den ses vildtvoksen­de adskillige steder i Danmark.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.317 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
203927-07-2014 15:58:12 Bent Nielsen
Hvor i Danmark kan man købe denne plante (Søbred)?

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her