Logo

Sølvtidsel - Carlina acanthifolia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sølvtidsel - Carlina acanthifolia

Acanthifolia er sammensat af græsk akantha = torn og latin folium = blad; Acanthifolia kan derfor betyde »torn­bladet«, men også »med blade som akantus«. Sølvtidsel stammer fra Bal­kan, Alperne og Pyrenæerne. Den har en roset af lange, stikkende, grønne blade, der på undersiden er sølvgråt behårede. De bleggule blomster sidder midt i rosetten i en kurv, som kan være 10-15 cm i diameter. Kurven er omgi­vet af mange kredse af svøbblade. hvoraf de inderste er pergamentagtige og sølvglinsende; de yderste kredse af svøbbladene er korte, grønlige og stik­kende. I Sydeuropa dyrker og tørrer man blomsterne, der kan anvendes som evighedsblomster.

 

Vækstkrav: Sølvtidsel skal have en tør og veldrænet, kalkholdig jord i fuld sol, men trives bedst, hvis den gødes et par gange i løbet af sommeren.

 

Formering: Sølvtidsel dør ofte bort efter afblomstringen, men sætter i reg­len rigelig med frø, som kan sås i bænk eller potte umiddelbart efter indhøst­ningen. Småplanterne bør vinterdæk­kes og udplantes på voksestedet om foråret. Større planter er vanskelige at omplante, da roden går dybt og er meget lidt forgrenet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.512 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her