Logo

Sølvvin - Ampelopsis brevipedunculata 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sølvvin - Ampelopsis brevipedunculata 2

Ampelopsis kommer af græsk ampelos = vinstok og opsis = lighed. Slægten er udbredt med ca. 20 arter i Nordameri­ka og Asien; alle er mere eller mindre klatrende, løvfældende buske med iøj­nefaldende, spredte, lappede eller fli­gede blade. Planten klatrer med klat­retråde, der i modsætning til den nær­stående slægt vildvin (Parthenocissus) ikke har sugeskiver. Barken er ikke afskallende; marven er hvid i yngre grene, og blomsterne er oftest femtalli­ge. Nogle af arterne dyrkes som pryd­planter og kan her i landet trives på beskyttede steder i haver; Ampelopsis trives bedst i en god lerjord på et vindbeskyttet sted.

 

Formering: Sølvvin formeres ved stik­linger, der stikkes i sandjord i septem­ber under glas. Planten kan også for­meres ved frø.

 

Sorter: Ampelopsis breuipedunculata var. maximowiczii 'Elegans' er den mest dyrkede sort og meget dekorativ. Væksten og bladene er mindre kraftige end hos selve arten, og bladene, der er trelappede, er ved udspring lyserøde og bliver efterhånden sølvhvidt spætte­de. Frugten er blålig. Planten trives både udendørs og som stueplante i et køligt rum.

 

Andre arter: Ampelopsis aconitifolia fra Nordkina har en ret kraftig vækst. Bladene er grønne, tre- til femsnitdelte og har ofte snitdelte til lappede afsnit. Frugten er blålig før modning og bliver senere gulorange.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.136 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her