Logo

Snebær - Symphoricarpos albus †

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Snebær - Symphoricarpos albus †

Gedebladfamilien

 

Giftighed: Moderat.

 

Forekomst: Stammer fra Nordamerika; optræder hist og her forvildet i Danmark; almindelig havebusk.

 

Udseende: Op til 2 m høj, tæt forgrenet busk. Bladene er ovale, blomsterne små og lyserøde, og de kugleformede til aflange bær er hvide, hos visse sorter dog lyserøde til purpurrøde. Løvspringet er tidligt; blomstring fra juni og frugtsætning august-september; frugterne bliver siddende til langt hen på vinteren.

 

Giftige dele: Det ikke nærmere undersøgte harpiksagtige giftstof findes i de to frø. Indtagelse af frugterne fremkalder irritation af mund-, mave- og tarmslimhinde; mavekneb, opkastning og diarré af et par døgns varighed er set ved fortæring af mere end 5-6 bær. Knuses bærrene, kan saften fremkalde rødmen på huden. Rigelig indtagelse af mælk eller vand kan hjælpe ligesom medicinsk kul. Ved udvortes gener afvaskning af de berørte hudpartier.

 

Andet: Bærrene fortæres regelmæssigt af fasan og silkehale, gennem hvis tarmkanal frøene tilsyneladende passerer uangrebne, idet de ikke knuses ved indtagelsen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.251 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1268822-06-2019 23:35:57 Ole Damkjær
Jeg har lagt mærke til, at humlebier og andre bier er meget glade for blomsterne på alm. snebærbusk. Og så blomstrer den over en lang periode. God hvis man vil gøre noget for bierne.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Fyringer i dele af den offentlige sektorEffektiv reklame - klik her