Logo

Strandbede - Beta vulgaris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Strandbede - Beta vulgaris

Strandbede er antagelig stamformen til alle dyrkede bede-arter og har gennem forædling ført til kulturformerne blad­bede, der dyrkes for bladenes skyld, og rødbede, sukkerroe, runkelroe m.fl., der dyrkes på grund af de kødfulde rødder. Beden har inden for de seneste århundreder fået betydning som krea­turfoderplante og anvendes desuden til sukkerfremstilling.

De nævnte kulturformer er alle toårige urter, mens strandbede er en staude; den er vildtvoksende i Europa og Asi­en og træffes i Danmark især ved Store Bælts kyster, på stenede og grusede strandbredder. Planten har en kraftig pælerod, og stænglerne er nedliggen­de, stærkt grenede og glatte. De nedre blade er langstilkede, mens stængelbla­dene er delvis ustilkede. Planten blom­strer i juli-august; blomsterne er sam­let i 2-3-blomstrede nøgler op ad et langt aks. Frugterne er i hvert nøgle sammenvokset med et blivende, brusk­agtigt bloster.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.606 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her