Logo

Studenternellike - Dianthus barbatus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Studenternellike - Dianthus barbatus

Artsnavnet barbatus (= skæghåret) hentyder til kronbladenes frynsede rand. Studenternellike er en af vore ældste prydplanter i haven. Planten er vildtvoksende i Syd- og Østeuropa, er to- til flerårig, 15-50 cm høj, glat og med firkantede stængler, der er ugre­nede eller grenede optil. Bladene er brede og modsatte, og de mange blom­ster, der er fremme i juni-august, er samlet i tætte, rundagtige eller flade toppe. Kronbladene er røde, rosa, pur­pur eller hvide.

 

Studenternellike (Dianchus barbatus) findes i et væld af farver. De udsås oftest i blanding.

 

Vækstkrav og pleje: Planten er nøjsom og trives bedst i en veldrænet, varm, neutral jord i sol. Frøet sås i maj-juni i koldhus eller bænk. Efter fremspirin­gen luftes rigeligt, og når planterne har fået fire karakterblade, prikles de i potter og udplantes i august-septem­ber eller det følgende forår med 35 cm's afstand. Planten er hårdfør og flerårig, men dyrkes mest som toårig.

 

Anvendelse: Studenternellike har en lang blomstring og er derfor velegnet i ethvert blomsterbed. Også fortrinlig som snitblomst.

 

Sorter: Der findes en række sorter, der bl.a. adskiller sig ved fyldte blomster eller en lavere vækst. 'Diadem' er 50 cm høj, rød med hvid midte, og 'Scar­let Beauty' 50 cm høj, lys skarlagen.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (58 stemmer)
Siden er blevet set 9.118 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Belle Amour.Blev opdaget af miss Nancy Lindsay i en klosterhave i Normandiet, formo­dentlig en...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os