Logo

Studenternellike - Dianthus barbatus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Studenternellike - Dianthus barbatus

Artsnavnet barbatus (= skæghåret) hentyder til kronbladenes frynsede rand. Studenternellike er en af vore ældste prydplanter i haven. Planten er vildtvoksende i Syd- og Østeuropa, er to- til flerårig, 15-50 cm høj, glat og med firkantede stængler, der er ugre­nede eller grenede optil. Bladene er brede og modsatte, og de mange blom­ster, der er fremme i juni-august, er samlet i tætte, rundagtige eller flade toppe. Kronbladene er røde, rosa, pur­pur eller hvide.

 

Studenternellike (Dianchus barbatus) findes i et væld af farver. De udsås oftest i blanding.

 

Vækstkrav og pleje: Planten er nøjsom og trives bedst i en veldrænet, varm, neutral jord i sol. Frøet sås i maj-juni i koldhus eller bænk. Efter fremspirin­gen luftes rigeligt, og når planterne har fået fire karakterblade, prikles de i potter og udplantes i august-septem­ber eller det følgende forår med 35 cm's afstand. Planten er hårdfør og flerårig, men dyrkes mest som toårig.

 

Anvendelse: Studenternellike har en lang blomstring og er derfor velegnet i ethvert blomsterbed. Også fortrinlig som snitblomst.

 

Sorter: Der findes en række sorter, der bl.a. adskiller sig ved fyldte blomster eller en lavere vækst. 'Diadem' er 50 cm høj, rød med hvid midte, og 'Scar­let Beauty' 50 cm høj, lys skarlagen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (75 stemmer)
Siden er blevet set 18.992 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1268316-06-2019 13:24:12 Bjarne Møller
Jeg forsøger at dyrke Studenternelliker - vi havde dem èn mass i min bardoms - jeg kunne godt tænke mig hvis der var et billede af det man kalder karakterblad M v h Bjarne

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her