Logo

Beskæring – Blåbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Blåbær vokser langsomt og kræver kun en smule beskæring. Da den sætter frugt på grene, som er to eller tre år gamle, er det bedst ikke at beskære den de første tre eller fire år. Forår er det bedste

Når man beskærer blåbær fjernes svage eller meget tynde skud. Til at begynde med er det alt, hvad der er brug for. på ældre planter fjernes uproduktive skud på et sted, hvor der er et ungt erstatningsskud. Ellers fjernes skuddet helt. Fjern ikke mere end en fjerdedel af det samlede antal af skuddene. Blåbær er langsomtvoksende, og det skal beskæringen rette sig efter:

 

Blåbær vokser langsomt og kræver kun en smule beskæring. Da den sætter frugt på grene, som er to eller tre år gamle, er det bedst ikke at beskære den de første tre eller fire år. Forår er det bedste tidspunkt for beskæring. Jordbundsforholdene er vigtigere end beskæring, hvis man ønsker et godt udbytte: Blåbær er surbundsplanter.

 

Artikel billede

Blåbær kræver kun en smule beskæring, men på en gammel plante er det bedst at fjerne nogle få af de ældste skud, hvis de er blevet uproduktive. Skær tilbage til et yngre skud. Fjern alle dårligt placerede skud samtidig.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (106 stemmer)
Siden er blevet set 18.949 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
374423-07-2015 11:25:24 Einer Hansen
God side med brugervenlige oplysninger som er nemme at omsætte til handling.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!