Logo

Beskæring – Clematis gruppe 1

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Clermatis, der tilhører gruppe 1, skal kun beskæres, når de breder sig for meget. Der fjernes kun så mange skud, at de ikke mere sidder for tæt, og det er de skud, som breder sig for voldsomt, der...

Disse blomstrer om foråret eller tidligt på sommeren fra skud, som er udviklet foregående år. En af de mest almindelige af alle, Clematis montana, tilhører denne gruppe.

Clermatis, der tilhører gruppe 1, skal kun beskæres, når de breder sig for meget. Der fjernes kun så mange skud, at de ikke mere sidder for tæt, og det er de skud, som breder sig for voldsomt, der fjernes.

 

Artikel billede

A. Bevar mange unge, kraftige skud som her. Koncentrer beskæringen om at fjerne døde og beskadigede skud. Skær tilbage til en kraftig knop eller et kraftigt skud.

 

Artikel billede

B. Fjern alle skud, som har bredt sig for voldsomt. Derefter udtyndes skud, som sidder for tæt.

 

Artikel billede

C. Efter beskæring ser planten kønnere ud i kanterne, især hvor de har bredt sig ukontrolleret, men generelt er der ikke fjernet mange skud. Jo flere skud, der får lov at blive, jo flere blomster det følgende år. Ved udtynding holdes altid øje med det almindelige udseende og forsøg at undgå at lave store huller i plantemassen.

 

Artikel billede

Mange af de Clematis, der hører hjemme i denne gruppe, kan undvære beskæring i mange år, især kraftige arter som Clematis montana. Hvor der er begrænset plads, måske ved et hegn eller et spalier, kan det være nødvendigt at beskære på grund af helhedsindtrykket.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (32 stemmer)
Siden er blevet set 11.093 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
305918-08-2013 14:26:00 Susanne
Kan man skære en tidlig (gr.1) clematis helt ned? Jeg er nødt til at flytte planten pga omstrukturering i haven. Planten er meget gammel. Nok 20 år. Venlig hilsen Susanne

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her