Logo

Beskæring – Clematis gruppe 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Planten beskæres kun, når den er blevet meget tæt og har bredt sig for voldsomt. Fjern døde, beskadigede, tynde og syge skud og skud, som gør planten rodet at se på...

Denne gruppe blomstrer hovedsageligt tidligt eller midt på sommeren, selvom visse sorter kan blomstre helt ind i efteråret. Mange af de populære storblomstrede hybrider tilhører denne gruppe. Blomsterne udvikles på skud fra forrige sommer. Selvom en vis beskæring - for at udtynde - kan foretages umiddelbart efter hovedblomstringen, er sent vinter eller tidligt forår det bedste tidspunkt, så man lettere kan se formen. Beskæring bør ikke være rutinemæssig, kun hvis planten breder sig for voldsomt.

 

Planten beskæres kun, når den er blevet meget tæt og har bredt sig for voldsomt. Fjern døde, beskadigede, tynde og syge skud og skud, som gør planten rodet at se på.

 

Artikel billede

A. Planterne I gruppe to kræver ikke regelmæssig beskæring, men når de begynder at se sammenfiltrede ud kan en vis udtynding være en fordel.

 

Artikel billede

B. Alle døde eller beskadigede skud fjernes. ligesom skuddene fra sidste år, som ser svage og spinkle ud.

 

Artikel billede

C. Fjern Ikke for mange skud. Hvis planten skal dække et stort areal, kan det betale sig at udtynde en ny plante som her, men derefter fordeles skuddene i en vifte for at skabe et fremtidigt skelet.

Artikel billede

D. Efter beskæringen kan skuddene flyttes for at udfylde tomme pladser. Disse skud er stadig unge, men de vil blive tykkere og blive til plantens skelet i løbet af nogle år. Nye unge skud vil udfylde den tomme plads.

 

FORYNGELSE AF EN FORSØMT PLANTE

En forsømt eller meget overgroet plante kan beskæres hårdt, som en gruppe 3 plante. Selvom man vil miste en sæsons blomstring, vil planten blomstre smukt det næste år igen. Og hvis skuddene er bundet til en passende støtte, vil planten ikke se nær så uordentlig ud.

 

Artikel billede

Planterne i denne gruppe beskæres kun, når de breder sig ud over den plads, de er tiltænkt eller begynder at se sammenfiltrede ud.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (21 stemmer)
Siden er blevet set 9.800 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her