Logo

Beskæring – Clematis gruppe 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vær grov ved Clematis, som blomstrer sent på året på skud, som er udviklet i løbet af foråret og sommeren. Sent på vinteren skæres de tilbage til 25-60 cm over jorden ...

Planterne i denne gruppe blomstrer sent på sommeren på skud, som er udviklet i indeværende år, og det gør dem til de letteste af alle at beskære. Man kan starte forfra hvert år ved at skære kraftigt tilbage, og planterne bliver mere kompakte og bedre af det.

 

Vær grov ved Clematis, som blomstrer sent på året på skud, som er udviklet i løbet af foråret og sommeren. Sent på vinteren skæres de tilbage til 25-60 cm over jorden.

 

Artikel billede

Det meste af tilvæksten er sket fra foråret og frem. og hvis planten ikke beskæres, vil dette års blomster lægge til væksten fra de foregående år. Det er opskriften på at lave en plante som blomstrer højt oppe, mens den er bar forneden. En Clematis, som tilhører gruppe 3, holdes køn og i god blomstring ved beskæring sent på vinteren eller tidligt om foråret, helst før de nye blade viser sig.

 

Artikel billede

B. Om vinteren skæres alle skud tilbage til 25-60 cm over jorden. Det sætter gang i mange nye skud, som vil blomstre sent på sommeren.

Artikel billede

C. Lav et lige snit lige over et par lovende knopper. Selvom beskæringshøjden ikke er kritisk, bør man gå efter 25-60 cm over jorden. Det betyder ikke noget, hvis gamle skud er længere, men så viser blomsterne sig så meget højere oppe på planten.

 

Artikel billede

D. Beskæringen af planterne i gruppe 3 kan virke meget drastisk, men de nye skud vil vokse hurtigt tidligt på sommeren, og man får en kompakt plante, som er dækket med blomster sent på sommeren eller tidligt på efteråret. Denne plante er ikke blevet beskåret så kraftigt som nogle ville foretrække, men den vil gro akkurat lige så godt, selvom blomsterne vil vise sig en smule højere oppe på planten.

 

Artikel billede

Clematis Jackmanii Superba' er en af de Clematis, som blomstrer på indeværende års skud og som derfor har godt af en kraftig beskæring sent på vinteren.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (46 stemmer)
Siden er blevet set 11.345 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
521610-05-2016 22:09:42
106721-03-2014 11:53:20 disa
hej jeg har købt 3 clematis grupe 1 2 3 montana rubens miss bateman ville de lyon hvornår må jeg plante dem? kan de evt. stå i krukker hvilken jord skal jeg bruge :)
106831-07-2011 11:37:25 Mihranda Z. Scheel
Tak for god viden
106926-06-2011 10:09:47 else mønsted
gode oplysninger ...så gør jeg det rigtige

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her