Logo

Beskæring – Ildtorn, velformet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ildtorn dyrkes især på grund af deres bær, men væggen vil også blive dækket med kaskader af hvide blomster tidlig sommer ...

Ildtorn dyrkes især på grund af deres bær, men væggen vil også blive dækket med kaskader af hvide blomster tidlig sommer.

 

Ildtorn kan dyrkes som fritvoksende buske i et bed, men de er mere populære op mod en væg. De kan formes stramt som på et spalier, eller skuddene kan simpelt hen bindes fast i en mere tilfældig orden, afhængig af den virkning, som ønskes. Under alle omstændigheder, vil en årlig beskæring hjælpe med at bevare plantens udseende og sikre, at planten ikke bliver for tæt og får et forsømt og grimt udseende. Ildtorn dyrkes somme tider som søjler eller klippes formelt, normalt op mod en mur. Selvom den tidlige beskæring bedst sker med beskæresaks, kan godt etablerede planter klippes med hæksaks og på samme måde som en hæk.

Artikel billede

Velformet ildtorn har godt af en årlig beskæring sent på foråret til midt på sommeren. Sideskuddene afkortes til to eller tre blade.

 

Artikel billede

A. Nye skud bindes til vandrette snore, for at skabe en spalieret virkning, i vifteform, som her, eller andre former for at give et mere tilfældigt indtryk, Når skuddene først er forveddede, bevares formen uden støtte, men det kan være nødvendigt at holde planten til den ønskede form i begyndelsen. Det gøres bedst forår eller tidlig sommer.

 

Artikel billede

B. Skud som vokser udad vil ødelægge formen, De kan afkortes og dermed give mange sporelignende skud. men hvis planten allerede er godt forsynet med skud, fjernes den slags skud fuldstændigt. Sideskud, der udvikles fra hovedskuddet afkortes til to eller tre blade, Det gøres bedst midt på sommeren.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.351 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her