Logo

Beskæring - Tilbageskæring til jordniveau

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Beskæring - Tilbageskæring til jordniveau

Ved slutningen af vækstsæsonen vil de nye skud være lige så lange som dem, der blev fjernet om foråret. Og da de er unge, vil de hvide blomster være særligt synlige.

 

Selv når man er mest usikker med hensyn til beskæring, kan man ty til denne metode med sindsro. Man skærer simpelthen alt ned til jorden! Det er en metode, som bruges til forholdsvis få planter, især dem som har lige, oprette skud, der kommer helt nede fra. En del planter, der blomstrer på nye skud, såsom hårdføre fuchsier, kan behandles på denne måde.

 

BUSKE, DER EGNER SIG TIL DENNE FORM FOR BESKÆRING

Plantegrupper, der kan behandles på denne måde, omfatter Ceratostigma, hårdføre fuchsier og Spiraea japonica (syn. x bumalda). Planterne kan udvikle træagtige skud, men de er ofte kønnere, hvis de skæres tilbage. Hvis toppen fryser tilbage skæres tilbage tillige oven over jorden om foråret. Der vil hurtigt udvikles nye skud fra grunden, som bliver til en busket og kompakt plante.

Artikel billede

Der skæres tilbage til lige oven over jorden hvert forår.

 

Artikel billede

A. Rubus cockburmanus er blandt de planter, der beskæres på denne måde. Den skæres tilbage til lige over jorden en gang om året, så man undgår, at planten udvikler sig til en stor sammenfiltret masse. De hvide blomster udvikles også bedre på unge skud, så planten er· kønnere, hvis alle skud er udviklet i indeværende år.

 

Artikel billede

B. De gamle skud fjernes lige oven over jorden. Der vil udvikle sig nye skud fra grunden af planten. Selvom der ikke er nogen form for beskæring, som er mere enkel end denne, er det dog ikke uden problemer med en tornet plante. Brug kraftige havehandsker som beskyttelse.

 

Artikel billede

C. Det kan være lettere at bruge en langskaftet beskæresaks. Her er der ikke brug for at tænke på beskæring over en knop, da den nye vækst udvikler sig fra grunden af planten.

 

Artikel billede

D. Der vil ikke være meget tilbage. men hvis der beskæres om foråret,.vil de nye skud vise sig i løbet af få uger.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.528 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her