Logo

Flammetræ - Spathodea campanulata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flammetræ - Spathodea campanulata 

Flammetræ er hjemmehørende i det tropiske Afrika, hvor det vokser i lysninger eller i udkanten af skove. Flammetræ er almindeligt som prydtræ i haver og parker i Afrika. På Tenerife anvendes det som gadetræ. Det har oftest en ret lav stamme og mange kraftige grene med brun og ujævn bark. Bladene er stedsegrønne, 30- lange og uligefinnede; hvert små­blad har en tydelig kirtel ved basis. Blomstringen finder sted sidst på som­meren. De enkelte blomster er ret store og nærmest bådformede, noget sammenklemte af de hindeagtige bæ­gerblade. Blomsterne sidder i store, tætte klaser eller toppe. Blomsten er rød med gul rand, så at helhedsind­trykket bliver orange. De skinnende farver liver op på en tid, hvor kun få andre træer blomstrer. Farvespillet har givet træet navnet flammetræ (flame­tree) i Østafrika, mens det i Vestafrika kaldes afrikansk tulipantræ (African tuliptree). De sammenklemte blomster indeholder ofte en del vand. Tager man en blomst med det hindeagtige bæger af og klemmer på det, kan man få et lille forfriskende sprøjt i ansigtet. Flammetræets frugt er en firevinget kapsel med mange frø. Hvert frø er omgivet af en cirkelformet hinde, så at det minder om frøet hos elm.

 

Flammetræ i en have i Nigeria.

 

Formering: Kan ske ved frø, som må sås på undervarme , så snart det kan skaffes, men formering ved stiklinger, taget tidligt om foråret og sat på under­varme, må foretrækkes. Flammetræ bør prøves som baljeplante. Jorden skal være ret kraftig, og baljen skal være veldrænet. Om vinteren flyttes træet ind i et frostfrit hus, hvor det stilles på et lyst sted og vandes sparsomt. I begyndelsen af marts begynder den ny vækstsæson med en grundvan­ding med gødning. Flamrnetræ bør ikke flyttes ud på friland før først i juni og tages ind i september.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.060 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her