Logo

Hypoestes - Hypoestes sanguinolenta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hypoestes - Hypoestes sanguinolenta

Hypoestes stammer fra Madagascar. Den eneste art i kultur er Hypoestes sanguinolenra, der blev indført til Eng­land 1864. Det er en halvbusk, dvs. den er vedagtig forneden og urteagtig foroven; den har oprette, stærkt for­grenede stængler. Bladene er forsynet med rødviolette pletter; de er ca. 8x4 cm store og har bølget rand. De plette­de blade har givet den det engelske navn »freckleface« dvs. »fregnefjæs«. Blomsterne er samlet i korte blomster­stande i bladhjørnerne: de er læbefor­mede med rosa til lilla krone og hvidlig køl. Hypoestes dyrkes først og frem­mest p.gr. af de dekorative blade.

 

Pleje: Dyrkningssubstratet skal væ­re let og humusrigt; man kan benytte en spagnumblanding. Placeringen af Hypoestes skal være så lys som muligt; men om sommeren må man beskytte mod direkte sol. Temperaturen skal være mellem 16°C og 22°C; luftfugtig­heden skal altid være høj; det kan man opnå ved at oversprøjte planten jævn­lig med kuldslået vand. Man vander regelmæssigt, mere om sommeren end om vinteren, ligesom man om somme­ren regelmæssigt tilfører næring. For at få tilstrækkelig forgrening af planten må man knibe den hyppigt, især i begyndelsen af vækstperioden.

 

Formering: Hypoestes formeres ved hjælp af stiklinger, 6-10 cm lange skudspidser, der stikkes i spagnum. Der skal være god varme i stikkejor­den og meget lys. For at holde tilstræk­kelig fugtighed i rodslagningsperioden kan man dække stikkekassen med plastic.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.969 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her