Logo

Kaninøre - Syngonium

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kaninøre - Syngonium

Kaninøre er hjemmehørende i tropisk Amerika. Det er stedsegrønne klatre­planter, forsynet med mange luftrød­der, der i naturen opsuger regn og vanddamp og derved medvirker til at opretholde plantens vækst. Bladene er dybtfligede, og småbladene kan svagt minde om ørerne hos en kanin. Blom­sterne, der sjældent udvikles ved stue­kultur, er små og samlet mange sam­men i en kødfuld blomsterstand, en kolbe, omgivet af et hylsterblad. Blomsterstandens opbygning er be­skrevet i planteslægtens botaniske navn Syngonium = sammenvoksede frø.

 

Pleje: Kaninøre er en varmekrævende plante; den tåler dog ikke direkte sol, men kræver høj luftfugtighed, der kan opnås ved at stille potten på en om­vendt potte i en skål vand. Pottejorden skal altid være fugtig. I forårs-, som­mer- og efterårsperioden tilfører man regelmæssigt næring, mens planterne ikke skal have næring og kun lidt vand om vinteren.

 

Formering: Kaninøre formeres ved stiklinger; man kan bruge såvel top­som stængelstiklinger; stængelstiklin­gerne skal have mindst et blad eller en bladknop. Luftrødderne. hvis der er sådanne på stiklingerne, må ikke fjer­nes, idet de fungerer som almindelige rødder i formeringsperioden. Som stikkesubstrat kan bruges en tørveblan­ding. Temperaturen skal være omkring ; for at holde sluttet luft og der­med høj luftfugtighed dækkes stikke­kassen med plastic. Hvor stiklingen kun udvikler et enkelt skud, kniber man toppen af dette, så at flere skud kan udvikles og planten bliver fyldig.

 

Arter:

Syngonium podophyllum har mørkegrønne, 12- lange blade, der i ungdomsstadiet er pilformede. Siden bliver bladene 7-11-fligede. Sor­ten Syngonium podophyllum 'Alboline­atum' har hvide bladnerver.

Syngonium vellozianum har i ung­domsstadiet pilformede, senere 3-5- delte blade med to smålapper ved grunden af bladet.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.696 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?


Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?

Foreslå nyt svar

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?


Foreslå nyt svar
Fortæl dine venner om os