Logo

Kaninøre - Syngonium

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kaninøre - Syngonium

Kaninøre er hjemmehørende i tropisk Amerika. Det er stedsegrønne klatre­planter, forsynet med mange luftrød­der, der i naturen opsuger regn og vanddamp og derved medvirker til at opretholde plantens vækst. Bladene er dybtfligede, og småbladene kan svagt minde om ørerne hos en kanin. Blom­sterne, der sjældent udvikles ved stue­kultur, er små og samlet mange sam­men i en kødfuld blomsterstand, en kolbe, omgivet af et hylsterblad. Blomsterstandens opbygning er be­skrevet i planteslægtens botaniske navn Syngonium = sammenvoksede frø.

 

Pleje: Kaninøre er en varmekrævende plante; den tåler dog ikke direkte sol, men kræver høj luftfugtighed, der kan opnås ved at stille potten på en om­vendt potte i en skål vand. Pottejorden skal altid være fugtig. I forårs-, som­mer- og efterårsperioden tilfører man regelmæssigt næring, mens planterne ikke skal have næring og kun lidt vand om vinteren.

 

Formering: Kaninøre formeres ved stiklinger; man kan bruge såvel top­som stængelstiklinger; stængelstiklin­gerne skal have mindst et blad eller en bladknop. Luftrødderne. hvis der er sådanne på stiklingerne, må ikke fjer­nes, idet de fungerer som almindelige rødder i formeringsperioden. Som stikkesubstrat kan bruges en tørveblan­ding. Temperaturen skal være omkring ; for at holde sluttet luft og der­med høj luftfugtighed dækkes stikke­kassen med plastic. Hvor stiklingen kun udvikler et enkelt skud, kniber man toppen af dette, så at flere skud kan udvikles og planten bliver fyldig.

 

Arter:

Syngonium podophyllum har mørkegrønne, 12- lange blade, der i ungdomsstadiet er pilformede. Siden bliver bladene 7-11-fligede. Sor­ten Syngonium podophyllum 'Alboline­atum' har hvide bladnerver.

Syngonium vellozianum har i ung­domsstadiet pilformede, senere 3-5- delte blade med to smålapper ved grunden af bladet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.555 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, hvem har gjort det bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her