Logo

Kaneltræ - Cinnamomum zeylanicum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kaneltræ - Cinnamomum zeylanicum

Kaneltræet stammer fra Sri Lankas højland og er et lille stedsegrønt træ med brun aromatisk bark. De nedre blade på skuddene er spredtstillede, de øvre derimod modsatte. Bladene er stilkede, 6- lange og 4- brede med  tydelige, buegående ner­ver. De hvidgule blomster, som frem­kommer yderst på årgamle skud, sid­der i 6- lange klaser. Frugten er et bær.

Træet dyrkes i plantager. Når de en­kelte træer er blevet ca. høje, skæres de ned, hvorefter der vokser mange lange skud frem. Disse skæres af, og barken flås fra veddet. Derefter skilles yderbarken fra inderbarken, som tørres. Under tørringen ruller in­derbarken sig sammen på langs. Når den er helt tør, bliver den malet eller knust til krydderiet kanel.

 

Pleje: Kaneltræet formeres ved frø, men kan også formeres ved stiklinger. Det har ikke større interesse som prydplante, men ønsker man at prøve det, må det dyrkes i varmhus.

 

De smukke, buenervede blade af kaneltræ (Cinnamomum zeylanicum).

 

Andre arter: En mindre fin kanel fås fra kassia-kaneltræet (Cinnamomum aromalicum), som vokser vildt fra In­dien til Sydkina.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (21 stemmer)
Siden er blevet set 9.641 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fader Davids Rose - Rosa davidiiVildtvoksende i det sydøstlige Tibet og det vestlige Kina, hvor fader David, missionæren...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?


Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?

Foreslå nyt svar

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?


Foreslå nyt svar
Fortæl dine venner om os