Logo

Kløverbusk - Lespedeza bicolor

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kløverbusk - Lespedeza bicolor

Kløverbusk er en let, spinkel busk med trekoblede, kløverlignende blade. Slægtsnavnet Lespedeza skal minde om den botanisk interesserede guvernør D. Lespédez, der levede i Florida i det 18. årh; bicolor betyder tofarvet. Klø­verbusk er en typisk tørke- og steppe­plante, der hører hjemme i det nordli­ge Kina, Manchuriet og Japan. Den bliver sjældent over 150 cm høj. Skud­dene er kantede og oprette, småblade­ne bredt ægformede med mørkegrøn overside og grågrøn, håret underside. Blomsterne sidder i sidestillede små­klaser, samlet i store toppe i spidsen af skuddene; blomsterfarven er violet­rød. Især p.gr. af den lange blom­stringstid, juli-oktober, er kløverbusk en meget værdifuld busk til småhaver.

 

Vækstkrav: Som andre steppeplanter foretrækker den en solrig plads med tør, veldrænet jord. Planten er hård­før, men kan dog fryse noget tilbage i kolde vintre.

 

Pleje: Kløverbusk kan formeres ved frøudsæd om foråret, ved skudstiklin­ger i juni på friland eller ved rodstiklin­ger, som pottes og overvintres i kold­hus med påfølgende udplantning det følgende forår. Tilbagefrosne skud­spidser afskæres, før de nye skud ud­vikles nede fra rodstokken eller fra de nederste dele af ikke-frostskadede stængler. De nye skud fra rodstokken bliver meterlange i løbet af sommeren og blomstrer samme år. AnvendelserKløverbusk kan anvendes enkeltvis eller flere sammen, bedst på en tør, sandblandet jord, oven på en støttemur eller i atriumhaven.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 802 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Champion of The World - Mrs. de GrawEt navn, som forpligter! Som regel le­ver »verdensmesteren- også op til forventningerne,...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?


Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?

Foreslå nyt svar

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?


Foreslå nyt svar
Fortæl dine venner om os