Logo

Klitrose - Rosa pimpinellifolia - Rosa spinosissima

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Klitrose - Rosa pimpinellifolia - Rosa spinosissima

En tæt og forholdsvis lavtvoksende busk, hvis grene er tæt besat med børstetorne og stive torne af varierende størrelse. Den breder sig let ved rodskud og trives bedst i en let jord. I Danmark findes den vildtvoksende i de vestjyske klitter. Andre steder i Europa træffes den i bjergegne og ved kysterne. Løvet er meget findelt og dekorativt, blomsterne hvide eller cremefarvede. De er enkle eller halvfyldte, 5-7 cm i diameter. Fyldte blomster findes kun hos de dyrkede former. Blomstringen finder sted omkring 1. juli. Hybenfrugterne er fladt kugleformede, purpursorte eller rent sorte. Der findes en lang række varieteter i handelen. Desuden har klitrosen været ophav til en del fine moderne haveroser som 'Frühlingsanfang', 'Frühlingsduft', 'Frühlingsgold' og 'Frühlingsmorgen'.

De mere oprindelige former kan anvendes i fritidshaven som fuglekrat, som levende hegn og som »bundplante« under større træer og buske.

 

 

--

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.507 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her