Logo

Krydder­nelliketræ, australsk - Eugenia paniculata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krydder­nelliketræ, australsk - Eugenia paniculata

Det australske kryddernelliketræ, som stammer fra Australiens kystegne, danner i sit hjemland træer, som bliver indtil 12 m høje med en ret tæt forgre­ning. Bladene er modsatstillede, læ­deragtige og aflangt lancetformede, glinsende mørkegrønne og ca. 7,5 cm lange; de unge blade har et rødligt skær. Blomsterne er flødefarvede, ca. 2 cm i diameter og sidder i fåblomstre­de stande i spidsen af kort- og lang­skud. Blomsterne minder om myrtens. Frugten er et purpurrødt, ægformet bær, som bliver ca. 2 cm i diameter.

 

I sit hjemland bliver australsk kryddernelli­ketræ indtil 12 m, men dyrket som balje­plante her skal man ikke forvente, at det bliver mere end 4 m højt.

 

Pleje: Australsk kryddernellike forme­res ved stiklinger, som tages af halv­modent træ tidligt om foråret og stik­kes i en porøs, sur jord med en under­varme på ca. 14-16°C. Modent frø kan sås om foråret. Jorden bør være hu­musrig og sur, og man bør undgå at vande med hårdt, kalkholdigt vand. Planterne ompottes et par gange og kan derefter i mange år trives i en rummelig træbalje. Om sommeren kan træet stå på en lun plads i haven, hvor der er godt med sol og så lidt vind som muligt.

Om efteråret tages baljen ind i koldhus og overvintres så køligt som muligt, uden at der kommer direkte frost. På intet tidspunkt må det australske kryddernelliketræ savne vand, da det så kaster bladene. Beskæringen består i knibning og tilbageklipning af skud lige efter afblomstringen. Australsk kryddernelliketræ egner sig slet ikke som stueplante i opvarmede værelser om vinteren.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 4.055 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her