Logo

Læderløv - Chamaedaphne calyculata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Læderløv - Chamaedaphne calyculata

Chamaedaphne er sammensat af græsk chamae- = jord-, lav eller dværg-, og daphne = laurbær; calyculata henviser til, at blomsterne er forsynet med et ekstra yderbæger, som det ses på teg­ningen. Læderløv stammer fra de nordlige polarområder og findes både i Europa, Asien og Amerika. Det er en stedsegrøn busk, som normalt bliver 60-90 cm høj. Den har aflange, læder­agtige blade med kanelbrune kanter på undersiden. Grenene er tynde, over­hængende og beklædt med bitte små, brunlige skæl. Blomsterne, som frem­kommer om foråret, er små, hvide og krukkeformede; de sidder i blad­hjørnerne på de enårige skud. Der findes en dværgform, 'Nana', som kun bliver ca. 30 cm høj; den er mere kompakt, mere værdifuld og tilmed lettere at dyrke end arten.

 

Læderløv kan minde om laurbær, men er nærmere beslægtet med rosmarinlyng.

 

Vækstkrav: Læderløv foretrækker en let fugtig, men veldrænet, kalkfattig jord og sætter pris på fuld sol. Bedst egner den sig i en surbundslomme i stenbedet eller i forgrunden af et rodo­dendronbed.

 

Formering: Det er vanskeligt at forme­re læderløv ved frø. Lettere går det med modne stiklinger, som skæres og stikkes om foråret; men drejer det sig kun om få planter, bør man forsøge med aflægning.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.677 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her